Drogosnak hitték, majdnem meghalt egy 12 éves lány Albertirsán

Drogosnak hitték, majdnem meghalt egy 12 éves lány Albertirsán

Kis híján egy fiatal lány életébe került az előítéletesség Albertirsán: kábítószeresnek, részegnek hittek a járókelők egy fiatal lányt, holott agyvérzése volt. Senki nem segített neki, az életét egy polgárőrnek köszönheti.

A Blikk szerint Szandra egy játszótéren esett össze még hónapokkal ezelőtt. Többen is látták, segíteni azonban senki nem segített rajta, egyedül egy polgárőr, Szemők István lépett oda hozzá.

„A nővérem kislánya szólt, hogy menjek, mert a közeli játszótéren fekszik egy lány. Azonnal odasiettem: sajnos, sokan elmentek mellette, mert valószínűleg azt hitték, hogy ivott, esetleg füves cigarettát szívhatott. Én rögtön láttam, hogy az ujjai nagyon furcsán állnak. Képtelen volt felemelkedni a porból, mozogni vagy összefüggően beszélni”

– nyilatkozta a Blikknek a férfi, aki egyébként a Készenléti Rendőrség köztársasági elnöki őrségénél dolgozik rendőrként.

A lány szüleit maga Szandra hívta fel, próbálta elmondani, mi történt.

„Sírva törte a szavakat. Elmondta, hogy nem tud felkelni. Először azt hittem, hülyéskedik, mondtam is neki, hogy ne viccelj, kicsim, hogyhogy nem tudsz felállni. De aztán világossá vált, hogy a kislányom élete veszélyben van! Azonnal rohantunk hozzá, közben percek múlva már a mentőszolgálat hívott, hogy viszik Ceglédre a gyereket! Onnan aztán rögtön tovább is irányították a tini lányt. Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor közölték: a lányának agyvérzése van, átszállítják a budapesti idegsebészetre”

– mondta a lapnak az édesanya.

A lány élete perceken múlt, több életmentő műtétet is végre kellett rajta hajtani, azonban ezek után is bénult volt a teste bal oldala. Most, fél évvel később már újra jár, beszél, teljes életet él.