Fotó: Twitter/Magyar Rendőrség

Fuldokló nőt mentett ki két hős rendőr a Dunából Budapesten

Szabadidejüket töltő rendőröknek köszönheti az életét az a nő, aki az Erzsébet-híd pesi hídfőjénél fuldoklott a Dunában kedd este. A nő már a folyam fenekén volt, mikor megérkezett a segítség.

A rendőrség honlaján szerdán közzétettek szerint egy vízben kapálózó nőt vett észre két szabadidejét töltő készenléti rendőr Budapesten, a Duna parttól körülbelül 3-4 méterre, az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél október 16-án 21 óra 25 perckor.

Balogh Ferenc törzsőrmester azonnal a folyóba ugrott és úszva közelítette meg a vízben elmerült bajbajutottat. Körülbelül egy perces keresés után, a folyó mederfenekén találta meg a nőt, akit megragadott és partra húzott.

Eközben társa, Bakos Zoltán őrmester segítséget hívott, majd közösen a partra tették. Stabil oldalfekvő helyzetbe fektették, a légzése ekkor állt helyre. Időközben a helyszínre érkeztek a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai, akikkel közösen a hajón lévő izolációs fóliába tekerték a nőt, hogy megelőzzék a kihűlését, majd átadták a mentőszolgálatnak.

A két készenléti rendőrnek nem ez volt az első életmentése – áll a közleményben. Budapest VIII. kerületében, a Népszínház utcában láttak el gyalogos járőrszolgálatot 2018. július 9-én az esti órákban, amikor egy földön fekvő férfira lettek figyelmesek.

A rendőrök a Police Medic tanfolyamon tanultak szerint ellenőrizték az életfunkcióit. Mivel a férfi légzése és keringése is leállt, az egyik járőr megkezdte az újraélesztését mellkaskompresszió alkalmazásával, míg társa a légút átjárhatóságát biztosította.

A helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai átvették a férfi újraélesztését, amely sikerrel járt, így állapotának stabilizálását követően kórházba lehetett szállítani.

Fotó: Twitter/Magyar Rendőrség