Fotó: Facebook/Makai Viktória

Sokkoló részleteket árult el az őt ért támadásról Makai Viktória

Vasárnap este összeverte egy férfi, és meg akarta erőszakolni Makai Viktória ultramaratonistát budapesti lakóhelye közelében. A sportoló még kórházban lábadozik, a támadásról közösségi oldalán hírt adott, most pedig újabb, döbbenetes részleteket árult el az őt ért támadásról.

Makai Viktória a Jászberényi út mellett futott hazafelé vasárnap este, itt támadta meg egy férfi, aki csúnyán meg is verte. Amint arról kedden beszámoltunk, a rendőrség hamar elkapta a gyanúsítottat és indítványozták előzetes letartóztatását.

A 38 éves sportoló most a Borsnak mesélt arról, hogy mi is történt.

„Az esti órákban, a lakóhelyünk közelében egy kivilágított helyen futottam. Egyik oldalon autóút, a másikon lakott terület. Nem voltak már járókelők, ez amúgy sem egy forgalmas rész. Egyszer csak azt hallottam, hogy valaki fut mögöttem. Hátranéztem, és körülbelül száz méterre jött egy férfi. Kicsit lendületesebb iramra kapcsoltam, de pár pillanat múlva, amikor hátranéztem, már nagyon közel volt, konkrétan rohant utánam”

A sportoló úgy döntött, félreáll, elengedi a férfit, aki ahelyett, hogy elfutott volna mellette, lerántotta a földre.

„Ösztönösen elkezdtem ordítani, segítséget kérni, de senki nem hallotta. Erre ököllel elkezdte ütni az arcomat. Úgy leszorított, hogy nem kaptam levegőt. Mondtam neki, nagyon fáj, és megkérdeztem, mit akar tőlem. Azt válaszolta: „Szexet akarok, úgyhogy kussolj és ne nézz rám!”.

– idézte a Bors Makai Viktória szavait.

A férfi a hajánál fogva egy közeli erdős rész felé ráncigálta a sportolót, akinek ekkor már véres volt a pólója, feldagadt a szeme. Egy autós éppen jött, a futónő nem mert kiáltani, mert attól félt, támadója megöli, így csak odaintett, a kocsi viszont továbbment.

A férfi egy áruház oldalánál esett Viktóriának, aki elmondta, csak azért nem erőszakolta meg, mert a támadónak nem volt normális erekciója.

„Voltak viszont egyéb szexuális kényszerítő eszközei, ezzel tudtam húzni az időt, és csak abban bíztam, valaki a segítségemre siet”

– mondta a sportoló, akit férje mentett meg. A férfi szintén futni volt, csak más útvonalon, és mikor végzett, felesége után ment. Ő kapta le Viktóriáról a támadót, aki ezután kereket oldott. A férj kiállt az útra, hogy leintsen egy autót, de csak kábé a tizedik állt meg. A rendőrség forró nyomon indulhatott el, a támadó ugyanis a helyszínen hagyta a hátizsákját és a gatyájátá.

Viktóriát még néhány napig bent tartják a kórházban. Mint mondta, nem szeretné, ha gyermekei ilyen állapotban látnák.

Fotó: Facebook/Makai Viktória