Őszi erdő fái Dobogókő közelében 2017. október 17-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Visszaszámlálás: az utolsó napokat éled a nyárias őszből

Néhány napig még marad a nyarat idéző szeptember, 30 fokig is melegedhet a levegő, a csapadék is elkerül minket. Sajnos látszik már a durva váltás, mely úgy letaglózza az indián nyarat, hogy az idén már nem talál magára.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb prognózisa szerint hétfőn sok napsütés várható, csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lehet. Napközben 24-28 fokig melegszik a levegő.

Kedden, szerdán és csütörtökön túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. A minimumhőmérséklet kedden 7-16, szerdán 8-16, csütörtökön 10-17 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden 24-29, szerdán 25-30, csütörtökön 26-30 fok között alakulnak.

Pénteken is nagyrészt derült, napos idő várható, de estétől nyugat felől megnövekedhet a felhőzet és a Dunántúlon már kialakulhat zápor, zivatar. A szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között valószínű.

És eljön az, amit nem akarsz

Az Időkép szerint péntek esétől egy hidegfront fut be, melynek hatására a szombat már nem lesz annyira szerethető. Az előrejelzés szerint többfelé eshet, a hőmérséklet csúcsértéke 24 fok körül alakul. Vasárnap is szükség lesz majd az esernyőkre, aznapra egyébként már csak 22 fokos csúcsot jeleznek a szakemberek.

Ami pedig utána jön, az már kérlelhetetlenül, visszafordíthatatlanul ősz:

Fotó: Időkép

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!