Részlet az RTL Klub riportjából

Rákos, autista fiával tesznek az utcára egy budapesti anyát – videó

Autista, epilepsziás, gyógyíthatatlan daganatos betegségben szenvedő fiával veszíti el a fedelet a feje felől egy budapesti édesanya, miután hiteltartozás miatt elárverezték a házat, ahol éltek. A fővárosi albérletárakat nem tudják megfizetni a havi 130 ezer forintukból, szociális lakásra pedig nem jogosultak.

Az RTL Klub Híradója szerint Szlavkovszki Magdolna egyedül ápolja fiát, Petit, aki beszédképtelen, epilepsziás, egy éve pedig kiderült, hogy vastagbélrákja van. A srác nemrég múlt 18 éves, ami miatt a kis család bukta az emelt – értsd 50 ezer (!) forintos – ápolási díjat, jelenleg tehát havi 30 ezer forintot kap az anya.

Magdolna és Peti egy olyan házban bérelt havi 30 ezer forintért egy aprócska lakrészt, amit most hiteltartozás miatt elárvereztek. A végzés szerint október 3-ig ki kell költözniük. Hogy hová mennek, az nagy kérdés, a budapesti albérletárakat nem tudják kifizetni abból a havi 130 ezer forintból, amiből élnek.

A riport szerint szociális lakásra nem jogosultak. Az önkormányzat azzal az indokkal utasította el a kérelmüket, hogy még nem élnek három éve a kerületben.

Részlet az RTL Klub riportjából