Részlet a 24.hu videójából

Átverték, most kilakoltatás vár egy 80 éves vak nyugdíjasra Zuglóban – videó

Hamarosan elveszítheti a feje felől a lakást egy félig süket, vak 80 éves férfi Zuglóban, aki jóhiszeműen kezességet vállalt egy hitelfelvételnél, de rettenetesen átverték. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

Stark Ferenc a 24.hu szerint a felesége halála után, egy társkereső hirdetésen keresztül ismerkedett meg egy asszonnyal és családjával. A család a férfi jóhiszeműségére alapozva megfűzte Ferencet, legyen kezes egy hitelfelvételnél. A férfi erre igent mondott, lakását adva az ügylethez. Miután azonban felvette a pénzt a család, eltűntek.

A férfi egy darabig fizette a hitelt, aztán nem tudta. Az ügyet jelezte a rendőrségnek, de a hatóság azt állapította meg, nem történt bűncselekmény, a férfit ugyanis senki sem kényszerítette arra, hogy fedezetként adja a lakását a hitelfelvételhez.

Stark Ferencet korábban már megpróbálták kilakoltatni, de akkor a média és a Magyar Szociális Fórum segítségével ezt meg lehetett akadályozni. Most viszont úgy látszik, nincs tovább. A férfi a legutóbbi levél szerint szeptemberig maradhat a lakásban, aztán kilakoltatják.

„Én nem megyek innen el, inkább felrobbantom az egész házat – magammal együtt”

– mondta a kamerának az idős férfi.

A 24.hu szerint a férfi tartozásának követelése az egyik leggazdagabb magyar érdekeltségébe tartozó cég, a Fors Faktor Zrt. birtokában van.

Részlet a 24.hu videójából