Kiadták a veszélyjelzést, durva front közelít – térkép

Kiadták a veszélyjelzést, durva front közelít – térkép

Becsüld meg az utolsó nyárias órákat: pnteken még helyenként 30 foknál is melegebb lehet, de a meteorológusok szerint szombaton érkező hidegfronttal mintegy 10 fokot visszaesnek a csúcsértékek. Az érkező hidegfront miatt a fél országra figyelmeztető előrejelzést adtak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb prognózisa szerint pénteken mindenhol többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A szél többfelé megélénkül, a Fertő térségében olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8-15, a legmagasabb 27-31 fok között valószínű.

Szombaton aztán mindenütt beborul az ég, és egyre több helyen valószínű eső, zápor. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 11-18 fok között valószínű. A nappali maximumok a Dunántúlon 14-20, másutt többnyire 20-26 fok között alakulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a figyelmeztető előrejelzések menüben már látni lehet azt, amit nem akartál látni. Az ország nyugati felére, valamint Pest és Bács-Kiskun megyékre veszélyjelzést adtak ki, erre ugyanis 70 kilométer per órás széllökésekre is számíthatsz majd:

Fotó: met.hu

Vasárnap több órára kisüt a nap, napközben már nem valószínű csapadék. A légmozgás lénk, helyenként erős lesz. A leghidegebb órákban 6-12 fok lesz. Napközben 18-22 fokig melegszik a levegő – olvasható a prognózisban. Szomorkodunk.