Rendőrség

Holttest a Szilas-pataknál: friss infók a gyilkosság részleteiről és az áldozatról

Egy összeszurkált holttestre bukkant egy kutyasétáltató a XV. kerületben található Pólus Center mögött csütörtök reggel. Lapinformációk szerint már azt is tudni lehet, kiről van szó, a rendőrség több embert kihallgatott már az ügyben.

A holttestet a Blikk szerint a Szilas-patak mögött találták meg, a rendőrség kora reggeltől késő délutánig helyszínelt. A lap úgy tudja, egy sikeres építési vállalkozó testére bukkanhatott egy kutyasétáltató reggel hat és hét óra között. A 49 éves férfit pénz ígéretével csalhatta a gyilkos a fás, bokros területre – áll a cikkben.

A Blikk szerint a helyszíneléssel érintett területen több eldobott, véres papír zsebkendő is hevert a földön, nem messze pedig egy Audi állt. Ebből arra következtetnek, hogy az építési vállalkozó autóval érkezett hajnalban a helyszínre, majd miután késsel rátámadtak, megpróbált elmenekülni, közben pedig a zsebkendőkkel csillapítani a vérzést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a helyszínen szemlét tartott, és tekintettel arra, hogy felmerült az idegenkezűség gyanúja, emberölés bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A Blikk információi szerint több embert is kihallgattak már az ügyben. A lap szerint a rendőrség munkáját nagyban segíthetik a közelben élő hajléktalanok.

Rendőrség