Ferenc pápa (fotó: Wikipedia.org)

Olyat mondott a szexről Ferenc pápa, amit még pápa sosem

Francia fiatalokkal beszélgetett Ferenc pápa, mely során a testi együttlét témája is előkerült. A katolikus egyházfő itt olyat mondott, amire talán senki sem számított.

Ferenc pápát nem csak a szex témájában faggatták, de a beszélgetés jelentős része ezen kérdéskör körül forgott – írta a HVG a katolikus Crux híroldal nyomán.

Ferenc pápa azt mondta, a szex nem tabu, hanem isten egyik ajándéka, ezért ennek megfelelően kell kezelni. Hangsúlyozta, hogy ha a két ember közötti szerelem beteljesedését szolgálja, a testi együttlét elvezeti a résztvevőket az örök életbe. Ilyenkor ugyanis többféleképpen is képesek vagyunk átadni a másik iránt érzett szeretetünket.

Az egyházfő szerint Isten a saját képmására teremtette a férfit és a nőt is, akik a házasságban egy test és egy lélek lesznek. Ez is a szexualitáson keresztül következhet be. Hozzátette: az együttlét szerelem beteljesítése és gyermeknemzés is lehet, mindkét cél szent. Ugyanakkor elítélte a pornóipart, mely szerinte egyrészt téves képet sugároz a szexről, másrészt az emberi test tárgyiasítása súlyos bűn.

Ferenc pápa (fotó: Wikipedia.org)