MÁV (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Hat óra alatt ért el a vonat Budapestről Albertirsára

Újra és újra képes alulmúlni magát a MÁV, de amit vasárnap művelt az 55 kilométeres Budapest-Albertirsa távon, arra már nehezen találni jelzőt.

Az Indexnek egy olvasó mesélt a nem éppen kellemes utazási élményéről. A cikk szerint nem kevesebb, mint 361 perc alatt sikerült eljutni a fővárosból a bő félszáz kilométerre fekvő Albertirsára. Ez a bődületes távolság a MÁV honlapja szerint normál körülmények között egy óra alatt teljesíthető, ami szintén nem nevezhető fénysebességnek.

„15 éve utazok ezen a vonalon, de eddig ez volt a rekord amit átéltem. Este 22:00 helyett éjjel fél kettőre értem haza. Most reggel pedig indulnék vissza Pestre dolgozni. Mostanra javult a helyzet, mert már “csak” 83 percet késnek a vonatok!”

– idézte a lap hétfő reggel az olvasó sorait.

Az Index a MÁV tájékoztatása nyomán azt írta, az orbitális késésnek műszaki okai voltak. Vasárnap este Vecsés és Üllő között az elektromos művek távvezetéke rászakadt a vasúti felsővezetékekre, emiatt az érintett vonalon egy ideig mindkét vágányon szünetelt, majd éjfél előtt egy vágányon indult el a vasúti közlekedés.

A lapnak nyilatkozó olvasó szerint ígértek egy mentesítő buszjáratot, de az sosem érkezett meg.

MÁV (MTI Fotó: Illyés Tibor)