Fotó: Facebook

Halálra gázolták a világban ökrös szekéren vándorló Gecse Balázs Gergőt

Tragikus baleset érte a négy ökörrel és egy kutyával a világot járó Gecse Balázs Gergőt. A 32 éves fiatalt Franciaországban ütötték el, miközben a szekér mellett sétált.

Gecse Balázs Gergő a 444 szerint 18 évesen, érettségi után, felvételi helyett épített magának egy ökrös szekeret, felnyalábolt egy harmonikát, két kecskét és egy kutyát, majd nyakába vette az országot.

2004 óta folyamatosan úton volt, alkalmanként munkát vállalt, értett a patkoláshoz, bőrművességhez, asztalosmunkákhoz, kötélveréshez, nemezeléshez, fafaragáshoz, ha szüksége volt némi forintra, így csinált magának pénzt.

Gecse Balázs Gergő kis hazánk után külföldre ment, az ekhós szekér és az életforma maradt. Franciaországba a 2188 méteres Kiss Szent Bernát-hágón érkezett meg.

Ça y est ! l'ami Bo est arrivé en France avec son merveilleux attelage. Il est passé par le col du Petit Saint-Bernard,…

Közzétette: Oswaldanne Tetedemulet – 2018. szeptember 23., vasárnap

Sajtóhírek szerint vasárnap reggel fél kilenc körül Balázst elgázolta egy autó, miközben épp a szekér mellett gyalogolt. Lapinformációk szerint a sofőrt elvakította a nap, azért nem látta az úton sétáló férfit.

A vándoról egy évtizede készült egy portréfilm, ha kíváncsi vagy, milyen ember volt, ebből megtudod:

Pusztán egy vándor (2008) from neverthesane on Vimeo.

Fotó: Facebook