Szélviharral, lehűléssel jön az újabb hidegfront

A szombati és a hétfői hidegfront után egy újabb érkezik hazánk fölé, hasonlóan elrontva az életérzést, mint társai. Addig viszont még van egy-két nap, melyek verőfényes 20 fokot ígérnek.

Az Időkép szerint csütörtök hajnalban ugyan többfelé lehet talajmenti fagy, és az Alföldön, a Dunántúl délnyugati részén és a fagyzugos helyeken 0 fok alá süllyedhet a hőmérséklet, napközben már 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Sok napsütés ígérkezik, a Dunától keletre lehet több felhő és szelesebb az idő, de csapadék nem várható.

Pénteken marad a verőfényes, derült, nyugodt idő. A felhők csak dekorációnak lesznek az égen, az eső elkerül minket, maximum északon fújhat kicsit jobban a szél. Hajnalban a fagyzugos helyenként lehet gyenge fagy, másutt 2-7 fokig csökken a hőmérséklet. Erősödik a nappali felmelegedés, délutánra országszerte 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, többfelé számolhatunk 23-24 fokos maximumokkal.

Az időjárásportál szerint szombaton egy hidegfront jön, már szombatra virradóan megnövekszik a felhőzet, reggel pedig észak felől többfelé elered az eső, záporok, kis valószínűséggel zivatar kialakulhat. A front jelentős csapadékot nem hoz, délutánra mát többfelé kisüt a nap. Északnyugatira fordul a szél és sokfelé erős, főleg a Dunántúlon viharos lökések kísérik. Több fokkal lehűti a levegőt, 13-19 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnap ismét tiszta idő várható, az északi, északkeleti szél még többfelé élénk lehet, a csípős hajnal után 15-21 fokig melegszik a levegő.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!