Sokkoló számok: ennyire vedelnek a magyar tinik

Sokkoló számok: ennyire vedelnek a magyar tinik

Senki nem ivósabb egész Európában a magyar kamaszfiúknál – derült ki az ENSZ Egyészségügyi Világszervezetének friss felméréséből. A szebbik nemnek sincs okuk szégyenkezni: a kutatás szerint a magyar tinilányok a dobogó harmadik fokára részegeskedték fel magukat.

A WHO jelentése szerint a vizsgálatba 36 európai ország fiataljait vonták be. A 15 éves magyar fiúk 41,2 százaléka volt már kettőnél többször részeg, ezzel ők tartják a rekordot a kontinensen. A The Telegraph által publikált eredmények szerint a második helyen 40,6 százalékkal Litvánia, harmadik helyen 39,9 százalékkal Horvátország áll.

A magyar 15 éves lányok sem nyomják gyengén, ők Dánia és Wales után a harmadik helyre itták fel hazánkat. A felmérés szerint közülük a megkérdezettek 33,5 százaléka volt már legalább kettőnél többször részeg.

A felmérés igazi meglepetését Oroszország jelentette. Itt az adatok szerint ugyanezen korcsoportban a fiúk 17,3, a lányok 11,4 százaléka nyomott már be többször, ami jószerivel harmada a magyar adatoknak.