Rengeteg magyar diákot bántalmaztak az iskolában

Elkeserítő adatok születtek az UNIFEC legújabb felmérése során, mely azt vizsgálta, hogy világszerte mennyi gyermek volt részese már iskolai erőszaknak. A vizsgálat a magyar diákokra is kitért, e szerint rengetegen vallották, hogy bántalmazták vagy éppen ő volt az, aki másokat vegzált.

Az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja a tanévkezdés alkalmából publikálta a felmérés eredményeit, melyet a 24.hu szemlézett.

Ebből kiderü, százötven millió gyereknek, a 13-15 év közötti diákok felének volt már része iskolai erőszakban, körülbelül minden harmadik gyereket zaklatnak, és ugyanilyen arányban vettek már részt verekedésben. Az UNICEF leszögezte, az erőszak nem kizárólag a zaklatásból és a verekedésből áll. A diákoknak gyakran kell szembenézniük a büntetés megalázó formáival, szexuális és nemi alapú erőszakkal is.

Magyarországon az ENSZ szervezetének jelentése szerint a diákok 51%-a válaszolta azt, hogy valamilyen módon részese volt az erőszaknak: vagy bántalmazták, vagy verekedett az elmúlt hónapokban. 25%-uk állítása szerint bántalmazták valamilyen módon a társai az iskolában, 36%-uk azt mondta, részese volt verekedésnek az elmúlt egy hónapban.

A jelentésben kitértek arra is, hogy az iskolai erőszak a testet, az elmét és akár az életet is veszélyezteti. Sérüléseket okoz, depresszióhoz, szorongáshoz, és kirívó esetben öngyilkossághoz vezethet.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!