Fotó: Facebook/Gyógyulj meg Kamilla

Mindent feláldozott a család, mégsem kezelik a súlyos beteg Kamillát

Az egész magyarországi életüket kész volt felszámolni az ötéves Kamilla családja annak érdekében, hogy kislányuk egy külföldi kórházban megkapja a szükséges kezeléseket. Az utolsó pillanatban azonban a kórház visszakozott, a szülők tehetetlenek, a súlyos beteg kislány gyógyszere kitesz egy havi nettó átlagkeresetet.

A Nagykarácsonyban élő Kamilla 2016-ban egyszer csak képtelen volt lábra állni, a láza is felszökött – írja a Blikk. Azonnal kórházba vitték, de először azt mondták, nincs semmi baja. Édesanyja, Nagyné Berta Zsanett ezt nem fogadta el, és további orvosi vizsálatokra vitte lányát, aki közben folyamatosan épült le.

Öt hónapon át járták az egészségügyet, mire kiderült, Kamilla négyes stádiumú neuroblasztómában, azaz idegrendszeri daganatos megbetegedésben szenved.

Ez a betegség a Házi Patika szerint elsősorban csecsemőket és öt év alatti kisgyermekeket érint. A rosszindulatú idegrendszeri daganat a szervezetben bárhol, bármelyik fajta perifériás idegszövetből kialakulhat, leggyakrabban a mellékveséből indul.

https://www.facebook.com/BNagyKamilla/photos/a.1173195642787393/2039691296137819/?type=3&theater

„Vizsgálatok, kemoterápiák sora következett, amit nagyon nehezen viselt Kamilla, ráadásul hosszú, szőke hajától is meg kellett válnia. Nehéz időszak volt, így végül közösen az orvosokkal a gyógyszeres kezelés mellett döntöttünk. Szóba jött egy külföldi kezelés is, ám ott az utolsó pillanatban visszalépett a kórház, pedig az egész itthoni életünket készek voltunk magunk mögött hagyni”

– mondta a Blikknek Zsanett. Az édesanya azt is elmesélte, jelenleg Kamilla gyógyszere havonta több mint 150 ezer forintba kerül.

„A férjemmel szinte mindenünket feladtuk, de legalább a kislányunk állapotát szinten tudjuk tartani, sőt, némileg javítani is”

– fűzte hozzá az édesanya.

Kamilla idén szeptemberben elkezdett óvodába járni, és imádja. Szereti a közösséget, és a pszichológus szerint ez jót is tesz neki.

Fotó: Facebook/Gyógyulj meg Kamilla