Rózsa-Bakacsi Ferenc (fotó: Facebook/Rózsa-Bakacsi Ferenc)

Sokkoló baleset: fiatal polgárőr találta meg a motoros lábát

Rettenetes baleset történt a Pécshez közeli Kozármislenynél csütörtökön, mely során egy motoros úgy megsérült, hogy leszakadt a lába. A végtagot egy melóból hazafelé tartó fiatal polgárőr találta meg, aki megállt segíteni. A motoros életét a gyors segítség megmentette, a polgárőrt hősként ünneplik.

A polgárőr, Rózsa-Bakacsi Ferenc épp munkából ment haza, mikor látta, milyen szörnyű baleset történt Kozármislenynél – írta Facebook-oldalán a Mecsek Polgárőr Egyesület csütörtök este.

„A mai napon, 2018.09.27.-én kollégánk, Rózsa Bakacsi Ferenc egy súlyos közlekedési balesetbe botlott munkából hazafelé!

A baleset egyik részese egymotor kerékpáros volt. A motorosnak a baleset során az egyik lába sajnos amputálodott. Kollégánk az amputáció helyét egy szabadnapos mentőssel szakszerűen ellátta! Az amputált végtagot megkereste, és szintén fedőkötéssel látta el, majd a közeli üzemanyagtöltő állomásról hozott jégre helyezték.

Ezzel nagy mértékben hozzájárult egy esetleges helyreállító műtét sikeréhez!

A sérültet a mentők kiérkezéséig szóval tartotta, ezzel elkerülve az eszméletvesztést illetve az esetleges tragikus kimenetelt.
A mentők kiérkezését követően pedig a forgalom elterelésében segédkezett látott el jelző őri feladatokat!

Gratulálunk, Ferike!!???”

A mai napon 2018.09.27.-én kollégánk Rózsa Bakacsi Ferenc egy súlyos közlekedési balesetbe botlott munkából hazafelé!A…

Közzétette: Mecsek Polgárőr Egyesület Pécs – 2018. szeptember 27., csütörtök

A szóban forgó „Ferike”, azaz Rózsa-Bakacsi Ferenc azt írta, jól estek a gratulációk, de rajta kívül volt még ott három ember, aki segített, plusz a helyszínre érkező rendőrök is, ők is részesei annak, hogy meg tudták menteni a motorost.
Az autósokhoz viszont volt egy keresetlen sora:

„Tisztelt autós társaim !!! Hozzátok lenne egy két mondat!!! Ha láttok egy balesetet nem el kellene menni a sérült mellet hanem segíteni kellene!!! Nagyon szomorú látvány volt hogy kb 50 autóból 3an álltunk meg….. :( Máskor állj meg!!!”

– írta Ferenc, akit hősként ünnepelnek a közösségi médiban.

Rózsa-Bakacsi Ferenc (fotó: Facebook/Rózsa-Bakacsi Ferenc)