Botrány: hiába volt érvényes jegyük, nem vitt el egy magyar házaspárt a WizzAir

Botrány: hiába volt érvényes jegyük, nem vitt el egy magyar házaspárt a WizzAir

Újabb horrorsztori érkezett a fapados légitársaságok berkeiből, melyet ezúttal a WizzAir szállított. Egy magyar házaspár repült volna Debrecenből Tel-Avivba, a jegyet már egy hónapja megvették, a becsekkolásnál viszont közölték, sajnálják, de tele van a gép. A házaspár, aki egy szervezett utazás keretében kirándult volna, milliós kártérítést szeretne.

Az ATV szerint a házaspár most szerda hajnalban repült volna Debrecenből a Földközi-tenger partján fekvő városba. Ehhez egy hónapja, egy utazási irodán keresztül megvették a jegyeket, és egy 29 fős csoport tagjaként szervezett programokon való részvétellel, idegenvezetővel kirándultak volna.

Becsekkolásnál azonban a WizzAir jelezte, hogy több jegyet adtak el, mint ahány hely van a gépen, ezért a feleség és egy másik nő nem utazhat. A férj, annak érdekében, hogy ne szakadjanak szét a családok, felajánlotta a jegyét a nőnek, ő pedig csalódottan, felháborodva hazament a feleségével.

A házaspár a Smart Travel utazási irodával ment volna. A cég ügyvezetője, Darai-Nagy Judith az ATV-nek azt nyilatkozta, szabályos foglalásuk volt, a WizzAir jogellenesen és szabályellenesen kiemelt két főt a csoportból, és megtagadta az utazás lehetőségét.

A vezető elmondta, a túlfoglalás egy bevett gyakorlat a légitársaságok részéről. Szinte minden járat esetében jellemző egy bizonyos mértékű lemorzsolódás, ha valaki megbetegszik, vagy egyéb okok miatt nem tud utazni. Ugyanakkor hozzátette: szabályos foglalással rendelkeztek.

Ha túlfoglalás miatt nem fér fel valaki, akkor először önkénteseket kell keresni, akik hajlandók lemondani vagy elhalasztani az utat valamilyen kompenzáció vagy kedvezmény fejében. Ha nem jelentkezik senki, akkor van joga légitársaságnak megtagadni egy utas fuvarozását, de ekkor köteles kártérítést fizetni, állni a felmerülő költségeket és adott esetben szállásról gondoskodni – írja a cikk.

A házaspár milliós kártérítést követel a WizzAirtől a kútba eset utazás miatt.