Szarvasbőgés a barcsi erdészetben (MTI Fotó: Kovács Attila)

Szuper idővel jön a vénasszonyok nyara – itt a menetrend

Olyan remek időt kapsz a hétvégén, hogy egyenesen vétek lenne a négy fal között maradni. A péntek fagyosan indul ugyan, de nappal már 20 fok fölötti értékekre számíthatsz, a szombat és a vasárnap pedig ennél is melegebbnek ígérkezik. Csapadék csak mutatóban lehet, napsütés viszont annál több.

Péntekre virradóan az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint már jellemzően derült, száraz idő várható. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között valószínű. Az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben és az Alföld fagyra érzékeny részein néhol gyenge fagy, talajmenti fagy viszont több helyen is lehet.

Napközben aztán derült, száraz idő várható. Megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között valószínű. Az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben és az Alföld fagyra érzékeny részein néhol gyenge fagy, talajmenti fagy viszont több helyen is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Szombaton a szakemberek szerint túlnyomóan derült, napos idő lesz, csak délután növekszik meg nyugaton erősebben a felhőzet. Estefelé nyugaton néhol zápor előfordulhat. A délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Vasárnap szakadozott felhőzetre, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Elszórtan – legkisebb eséllyel a Tiszántúlon – alakul ki zápor, néhol zivatar. A déli, délkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

A jövő hét változóan felhős idővel indul, hétfőn elszórtan záporokra és némi borúra is számíthatsz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Szarvasbőgés a barcsi erdészetben (MTI Fotó: Kovács Attila)