Vonat és személyautó ütközött össze a XVII. kerületben (MTI Fotó: Mihádák Zoltán)

„Láttam, hogy egy gyermek repül a levegőben” – megrázó részletek a rákoscsabai vonatbalesetről

Méterekre volt István attól a vasúti átjárótól, ahol egy autót telibekapott a miskolci InterCity Rákoscsabán. Azonnal rohant segíteni, ami fogadta a baleset helyszínén, arról a Blikknek mesélt.

Mint ismert, múlt pénteken személyautóval ütközött a Miskolcra tartó InterCity Budapest XVII. kerületében, Rákoscsaba-Újtelepnél egy vasúti átjáróban. Az autóban négyen utaztak, egy felnőtt és két gyerek ki tudott szállni belőle, egy embert a tűzoltók emeltek ki.

A balesetről az RTL Klub mutatott videót, ezt az alábbi cikkünkben közöltük:

Most a Blikk szólaltatott meg egy férfit, aki közvetlen közelről látta a balesetet, és nem habozott segíteni.

István a cikk szerint a vasútállomás melletti parkolóban állt az autójával, amikor pár méterre tőle megtörtént a baleset. A férfi magát az ütközést nem látta, csak egy nagy puffanást hallott.

„A hangra kaptam fel a fejem, a következő pillanatban pedig már azt láttam, hogy egy gyermek repül a levegőben. A teste először egy kocsi motorháztetejére zuhant, majd onnan a földre esett. Azonnal kiugrottam az autómból, majd rohantam felé. Nyugtattam, közben néztem, milyen sérüléseket szenvedett. Karcolások voltak rajta, de nagyon sírt az édesanyja után. Szerencsére hamar megérkeztek a mentők, így mentem tovább a többi sérülthöz”

– nyilatkozta a férfi a Blikknek, akinek autójának hátsó szélvédőjét egy, az elgázolt autóból származó akkumulátor szakította be. Hozzátette, az akkumulátor közvetlenül azután szakította be az üveget, miután kiszállt a férfi, így nem sokon múlt, hogy nem őt trafálta el.

Vonat és személyautó ütközött össze a XVII. kerületben (MTI Fotó: Mihádák Zoltán)