Tömegverekedéssel végződött a Habib-McGregor ketrecharc – videók

Tömegverekedéssel végződött a Habib-McGregor ketrecharc – videók

Vasárnapra virradó éjjel rendezték a két év után visszatérő ír Conor McGregor és az orosz Habib Nurmagomedov összecsapását hozó Las Vegas-i MMA-gálát.

McGregor a világ legnépszerűbb MMA-sa, Nurmagomedov pedig úgy szimplán a veretlen világbajnok, tehát nem ígérkezett unalmas meccsnek. A harcban végig az orosz dominált, aki a negyedik menetben az ír mögé kerülve egy fojtással győzött is, ekkor azonban elszabadult a pokol.

Az orosz előbb kiugrott a ketrecből a nézők közé, hogy McGregor csapattársait is elverje, ütött mindenkit, akit ért…

…közben az orosz társai a ketrecbe bejutva McGregort vették célba:

Az orosz végül rendőrök gyűrűjében hagyta el a csarnokot. Putyin természetesen azonnal felhívta és gratulált neki.

A képet két dolog is árnyalja azért. Az egyik, hogy McGregor csapattársa, Dillon Danis folyamatosan szidta meccs alatt Nurmagomedovot. Mikor az orosz lenyomta az írt, Danis elkezdte hergelni a grappling jelenlegi atyaúristenét, hogy ugyan, ugorjon már ki elé. És az orosz megtette – írta a Totaldamage.hu. Ez természetesen nem elfogadható viselkedés, de Danis házhoz ment érte.

A másik, hogy míg mindenki az orosz balhézásával volt elfoglalva, McGregor az oktagonban kezdett el feszkózni, konkrétan ő ütött először, megpofozva Khabib egyik sarokemberét, majd mikor egy másik beugrott, annak is lekent egyet.

Az ír ezután nem jelent meg a sajtótájékoztatón, nagy kegyesen megüzente, hogy nem jelent fel senkit. Hát, oké, nyilván magát nem akarta, mivel ő ütött először a ketrecen belül. Megint gerinces volt az ír, ahogy az elmúlt hónapokban is, mikor végig szidta Nurmagomedovot, családját, vallását, és némi terroristázást sem volt rest elsütni.

Dana White, az UFC vezetője a 444 szerint azt nyilatkozta, az egész gusztustalan volt, és lehet, ki sem fizetik Nurmagomedovot, aki egyébként megjelent a sajtótájékoztatón, levette az övét és elnézést kért mindenkitől.

White nem is olyan rég egyébként még McGregorról volt hasonló véleménnyel, mikor az ír társaival a tavasszal megtámadt egy buszt, melyen több UFC-harcos mellett Nurmagomedov is ült. White akkor azt mondta, McGregor valószínűleg nem indulhat többé UFC-rendezvényeken. Ehhez képest mégis bunyózott, szóval a ketrecharc pápájának erkölcsi iránytűje némileg félrehord onnan nézve, ahol mi ülünk.