Őszi erdő Nagyszállásnál (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

26 fok lehet hétvégén, aztán mindennek vége

A hétvégén is folytatódik a napsütéses, meleg idő, helyenként 25 foknál is melegebb lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. A nyárias idő azonban kezd elfogyni, jövő héttől hűl az idő, és fagyhat is.

A meteorológiai szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. A minimumhőmérséklet általában 4-11 fok között várható, de az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb, a városokban és a hegyekben melegebb is lehet. A nappali maximumok 21-26 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is napos, csapadékmentes idő várható. A leghidegebb órákban szombaton 4-10, vasárnap 3-10 fok lesz. Szombaton napközben 20-25, vasárnap 20-24 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

A jövő hét eleje még a nyarat idézi. Október 15-én túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható, a délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, a hidegre hajlamos helyeken talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Kedden is marad a napsütés, 19-24 fokos maximumokra számíthatsz, a szél pedig mérsékelt marad.

Szerdán már árnyaltabb lesz a kép. Többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható, délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, a hidegre hajlamos helyeken talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Őszi erdő Nagyszállásnál (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)