Részlet az RTL Klub riportjából

Vakvezető kutyája miatt nem kap albérletet Máté Budapesten – videó

Naponta négy órát ingázik Dunaújvárosból az ELTE-re, majd vissza Móricz Máté, aki szeptemberben kezdte felsőoktatási tanulmányait. Ezt nem jó dolgában teszi, hanem azért, mert a budapesti lakástulajdonosok egyszerűen nem hajlandók kiadni neki ingatlant, azért, mert Mátét egy vakvezető kutya segíti a mindennapokban.

Máté történetéről az RTL Klub számolt be. A csatorna szerint a zenekultúra szakon tanuló fiú barátnőjével és egy barátjukkal keres egy kétszobás lakást a fővárosban, de eddig mindenhol csak elutasítással szembesültek. Az ok pedig a 4 éves Fülöp, a speciálisan képzett vakvezető kutya, aki nélkül Máté sehová sem megy.

Az ingatlantulajok olyan kifogással jönnek, hogy a kutyaszőrt évekig kell majd takarítani, nincs erkély, ahová ki lehetne zárni a kutyát, vagy éppen azzal takaróznak, hogy pont most újították fel a pecót, és nem akarják, hogy tönkrevágja a kutya.

Fülöp, aki két éve segíti Mátét, nem vágna tönkre egyetlen lakást sem. Nem piszkol, nem rongál, ezt Nyíriné Kovács Mária, a fekete labradort is betanító Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola kiképzője mondta el az RTL Klubnak. Mindezek ellenére a ki csapat máig nem talált albérletet, pedig nagyon szeretnék, hogy a hideg, téli hónapok már nem a sokórás ingázás jegyében telnének.

Részlet az RTL Klub riportjából