Esős idő (fotó: Pixabay)

Tízfokos lehűlés, viharos szél rombolja szét a hosszú hétvégét

Még néhány napig kitart az átlagosnál melegebb októberi időjárás, a csapadék is elkerüli kis hazánkat, a napsütés azonban kevésbé. Sajnos érkezik már a hidegfront, sőt, mindjárt kettő, melyek természetesen a hosszú hétvégébe rondítanak bele.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint péntekig az ország nagy részén még bőne szuper idő lesz, maradnak a 20 fok feletti maximumok, ugyanakkor már több felhő gyülekezhet az égen, és egy-egy csepp eső is hullhat.

A négynapos hétvége első napján, szombaton már több helyen megélénkül az északi-északnyugati szél, délutánra azonban még 17-22 fokig melegszik a levegő – írja az Időkép.

Éjjel aztán északnyugat felől hidegfront érkezik, amely még vasárnap napközben is több helyen okozhat kisebb esőt, záport, viszont a szárazságot jelentősebben enyhítő nagy mennyiségű csapadékra nem kell számítani. Feltámad az északi szél, nyugaton viharos lökések is lehetnek. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, több helyen 15 fok sem lesz délután.

Hétfőre átmenetileg nyugodtabb, naposabb idő jöhet, a szél az időjárásportál szerint csak helyenként lehet élénk, napközben 13-18 fok között alakulhat a hőmérséklet. Október 23-án viszont újabb hidegfront érkezik erős, viharos északi-északnyugati széllel, de ismét csak kisebb mennyiségű csapadékkal.

A folytatásban pedig már a kevésbé szerethető arcát mutatja majd az október:

Fotó: Időkép

Esős idő (fotó: Pixabay)