23 macskát és két kutyát kínzott két nő egy békéscsabai lakásban

23 macskát és két kutyát kínzott két nő egy békéscsabai lakásban

Az ügyészség került annak a két nőnek az ügye, akik 23 macskát és 2 kutyát tartottak egy békéscsabai lakásban úgy, hogy sokszor napokig nem néztek rájuk. Idővel a bűz már a lépcsőházban terjengett, sok állat megbetegedett, volt, amelyik túl sem élte a mostoha helyzetet.

Állatkínzással gyanúsít a rendőrség két békéscsabai nőt – írta a hatóság a honlapján kedden.

A rendőrség közleménye szerint az anya és lánya a Kazinczy lakótelepen laknak és két lakásban összesen 23 macskát és két kutyát tartottak. Az állatokat nem etették, nem itatták és nem gondozták megfelelően. Orvosi ellátásukról, a lakások tisztán tartásáról nem gondoskodtak, emiatt a lépcsőházban is bűz terjengett.

Fotó: police.hu

A 76 éves nő és 54 éves lánya egy másik, közeli társasházban laktak és sokszor napokig nem mentek át az állataikhoz. A magukra hagyott kutyák és macskák mindkét lakásban szinte folyamatosan ugattak, nyávogtak, zavarták a társasház lakóinak nyugalmát.

Fotó: police.hu

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az egyik szomszéd bejelentése után, 2017. november 13-án az összes állatot lefoglalta és állatkínzás gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Az egyik macska olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy elpusztult, 14 állat esetében pedig kimutatható volt, hogy az éheztetés és az elhanyagoltság miatt betegedtek meg, szenvedtek. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. október 15-én átadta az ügyészségnek.