Vonzóbbá teszik a férfiakat az autók?

Vonzóbbá teszik a férfiakat az autók?

Hatással lehet egy négykerekű a szerelmi életünkre?

Korábbi kísérletek szerint egy autó önmagában kevés ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődést, sőt mi több, a vágyat a tulajdonosa iránt. Ezzel szemben azért léteznek arra is bőven példák, a James Bond filmeken túl, hogy egy-egy sportautó milyen intenzív lelkesedést tud kiváltani néhányakból, attól függetlenül is, hogy a vezetője mennyire attraktív. Utóbbi alapján azt mondhatjuk, hogy egy felsőkategóriás autótól kívánatosabbá válhat egy egyébként is magabiztos férfi. Általában ugyanis ez az a fő tulajdonság, amit a társkeresők által szokás megemlíteni a férfiak legvonzóbb tulajdonságaként. Az valószínűleg tehát egyedüli tényezőként nem virágoztatja majd fel a szerelmi életünket, ha ott parkol egy BMW a garázsunkban, de hozzájárulhat a változásokhoz. Mivel a biztonság is egy olyan szempont, amit a nők a legtöbbször előre sorolnak, ha párt keresnek, az anyagi biztonság is előkelő helyet foglal el a listán. Ez lehet az oka annak, hogy bár ma már nem olyan ritka státusszimbólum, mint néhány évtizeddel ezelőtt, egy ritkább autó még most is elcsavarja az emberek fejét valamelyest, és nem kizárólag az autóbolondokét. Tehát a mai világban azon talán már senki nem lepődik meg, hogy a jómód, illetve annak látszata sokak számára csábító, éppen ezért a prémium autók használtan hatalmas népszerűségnek örvendenek.

Mivel az első néhány év alatt egy új autó jelentős értékcsökkenésen megy keresztül, a lakásáron kínált kocsik pár év futás után újabb rétegek számára is megfizethetővé válnak. Magyarországon különösen népszerűek a külföldről behozott kocsik, amik a tinédzser éveiket taposva már nem annyira elérhetetlenek, mint új korukban. Ezek a legnagyobb számban többnyire Németországból és Ausztriából autók még mindig a biztonságot és az magabiztosságot testesítik meg sokak számára, ezért roppantul nagy az érdeklődés irántuk. Ha egy olyan üzlet kerül kilátásba, ami már-már álomszerű – azaz egy viszonylag fiatal autó, ami teljes felszereltséggel rendelkezik, és elhasznált éveinek nagy részét egy garázsban állva töltötte, hogy a gondos és szerető nagymama tulaj néha megsétáltassa a helyi bevásárlóközpontig, aztán vissza – akkor kezdjünk gyanakodni.

Ha ez megvan, akkor pedig mielőtt nyélbe ütnénk az üzletet, kérjük el az eladótól az alvázszámot, majd annak segítségével végezzük el a használt autó vásárlásakor szinte már kötelező feladatnak számító ellenőrzést. A checkcardna.com biztosítja az ehhez szükséges tudást, amivel kideríthetjük az álomautó múltját. Megtudhatjuk például, hogy a kedves nagymama előtt volt-e más tulaja, hogy szerepel-e bármilyen bűnügyi nyilvántartásban, milyen kártörténete van, ha van egyáltalán, illetve azt is, hogy a kilométerórán látott számok mennyire egyeznek meg a valóságban futott kilométerekkel.

Ez nem túlzott óvatosság, hanem a mi érdekünket szolgálja, hiszen az autó nem csak a boldog szerelmi életünkhöz járulhat hozzá valamilyen mértékben, hanem a pénztárcánk alakjának megőrzéséhez is. Így ha nem szeretnénk a jövőben fogyókúrára fogni azt, ha a párkeresést ilyen módon turbóznánk fel, mindenképpen járjunk utána a kocsi múltjának.