Fotó: Maram/Shutterstock.com

Két nagyszerű szövet a meleg, őszi napokra – len, softshell

A nyár végi, ősz eleji nyaralással kapcsolatban az egyik legnagyobb dilemmát a ruhák jelentik. Milyen anyagból készült ruhát, mennyit, milyen jellegű holmikat csomagoljunk?

Lassan véget ér a nyár, sok ember legnagyobb bánatára. Az emberek jelentős hányada azonban éppen ezeket a nyár végi és őszi napokat kedveli, amikor még meleg van, de nyoma sincs a kánikulának. Sokan használják ki a nyaralási utószezont és utaznak el valami egzotikus országba vagy egy más városba, ahol végre kipihenhetik az év fáradalmait. A nyár végi, ősz eleji nyaralással kapcsolatban az egyik legnagyobb dilemmát a ruhák jelentik. Milyen anyagból készült ruhát, mennyit, milyen jellegű holmikat csomagoljunk? Akinek a varrás a hobbija, térjen be egy textil szaküzletbe és válasszon len és softshell anyagot. Mindkettőből remek ruházatot készíthetünk, amelyeknek nagy hasznát vesszük a nyaraláson. Mutatjuk is, hogy miért!

Nyaraláshoz varrjunk len anyagból ruhákat

Len anyagból férfi és női ruhákat is készíthetünk. Milyen érvek szólnak a len anyag mellett? A lenből varrt ruházat rendkívül tartós, amelyben a len erős rostjai játszanak kiemelkedő szerepet. A szövet végtelen sokoldalúságát bizonyítja többek között a gazdag színvilága, illetve a tény, hogy sokféle ruházat készülhet belőle és ezek remekül kombinálhatók egymással. Nem beszélve arról, hogy a len ruhákkal egy fenntartható divatot teremtünk, hiszen egy környezetbarát anyagról van szó. Egy kellemes pasztellszínű vagy fehér len rövidnadrág, hosszúnadrág, szoknya, ruha, ing és blúz, kényelmes viselet egy-egy városnéző túrán.

Ha hűvösebbre fordul az idő, a szépséges len sálat tekerhetjük a nyakunk köré, de kendőként is funkcionálhat ez a kiegészítő. A len ing vagy a rövidnadrág overall kényelmét a tengerparton élvezhetjük. Ahová magunkkal vihetjük a saját magunk készített len strandtáskát is. A méteráru szaküzletben az egyszínű és a mintás lenvászon közül is válogathatunk. A kellemes bézs színek mellett az ősz jellegzetes színei is a rendelkezésünkre állnak, mint a smaragdzöld, a mangó, a tégla, a khaki vagy a karamell színek. Egy romantikus esti vacsorához pedig a prémium len anyagból készült ruhánkat ölthetjük magunkra.

A reggeli ébredést és zuhanyozást követően, miért ne bújhatnánk a saját kezűleg varrott len fürdőköpenyünkbe? De egy len gofri anyagól varrt fürdőlepedőbe is csavarhatjuk magunkat. A reggeli elfogyasztását követően még eldönthetjük, hogy a hipoallergén és jó légáteresztő képességgel rendelkező len ruházatba bújunk, vagy a hűvös időjárás ellenére túrázni megyünk, amihez a softshell anyagból varrt ruháink közül választunk melegebb holmikat.

A softshell anyagból készült ruháinkat is csomagoljuk be, ha nyaralni megyünk

A nyaralás során sokan szeretnek túrázni, kirándulni és ezekkel az élményekkel gazdagon hazatérni. A hosszú séták, a hegymászás, az erdei kirándulás, csak akkor lesz felhőtlen, ha a megfelelő ruházatban tesszük azt. Milyen kritériumoknak feleljen meg a softshell anyagból varrt sportruházat? Első helyen a komfort áll, majd a jó légáteresztő és nedvszívó képesség, illetve a rugalmasság következik a sorban. A softshell anyagból készült sportruházat, legyen szó nadrágról vagy kabátról, kinti sporttevékenységekre, például hegymászásra, túrázásra, gyaloglásra alkalmas.

Az ősszel beiktatott nyaralásunkra már lehet, hogy nem biztosít kellő meleget a nyári softshell anyagból varrt sportos felső, nadrág, mellény, vagy dzseki, a téli pedig túl meleg lenne, éppen ezért a tavaszi softshell anyag lehet a jó választás, amelyet egyszínű és mintás változatban is megtalálhatunk a méteráru kínálatban. A textilből készült ruházat nem csupán kényelmes, hanem igazán praktikus, stílusos, és még a viszontagságos időjárásnak is ellenáll.

Fotó: Maram/Shutterstock.com