Kínai sínbusz, ami alatt autók közlekedhetnek

Kínai sínbusz, ami alatt autók közlekedhetnek

Már évek óta keringenek a neten különböző képek egy meglehetősen furcsa kinézetű járműről, amiről azt állították a kínai fejlesztők, hogy képes lehet megoldani a távol-keleti ország közlekedési problémáját.

A Land Airbust az első tervek szerint egy hatalmas járműnek tervezték, amely 60 km/h-val tud majd haladni, összesen pedig 1400 utast szállítana. A tervek kapcsán sokakban felmerült a kétség, hogy meg lehet-e ezt valósítani, vagy egyáltalán lesz-e ebből valami. Nos, ami azt illeti, lett.

6tVFcc9ZF851PoHHs

Elkészült a Land Airbus első prototípusa, a TEB-1. Az első tesztútját Hopej tartomány Qinhuangdao nevű városában tette meg sikerrel. A most bemutatott változat kisebb az eredeti tervekben szereplő változatnál, azonban a tulajdonságai így is lenyűgözőek.

6tVFcglfatesPoHHs

22 méter hosszú, szélessége 7,8 méter, magassága 4,8 méter, egyszerre pedig 300 utast képes szállítani 40-50 km/h-s sebességgel. A „hasmagasságát” 2,1 méteresre tervezték, így könnyen elférnek alatta az autók is. A gép egy kétsávos út két szélén lefektetett síneken gurul, így nem zavarja a közúti közlekedést. Az eszközről fotók is készültek, amit elnézve tátva marad az ember szája.

6tVFcl1OZHVdPoHMs

6tVFcprLkLd5PoHDs

6tVFcuHztYgOPoHBs