Rolls-Royce embléma, amit nehéz ellopni, de életet is ment

Rolls-Royce embléma, amit nehéz ellopni, de életet is ment

Számos autósnak okozott már bosszúságot, hogy egyszer csak úgy talált rá az autójára, hogy hiányzott az embléma a kocsi elejéről.

Az, hogy mire kellhet valakinek egy lefeszegetett Opel vagy BMW embléma, már más kérdés, de a tulajdonosoknak komoly károkat okoznak ezzel – főleg, ha egy amúgy is drága autóról van szó.

A Mercedes pontosan ezért vezette be, hogy a riasztó a „célkereszt” eltávolításakor is működésbe lép. Ennek ugyan van valamennyi visszatartó ereje, de sokan így is mehetnek a boltokba új emblémát vásárolni.

A Rolls-Royce inkább a megelőzésre helyezte a hangsúlyt, amikor bevezette az érintésre eltűnő Spirit Of Ecstasy szobrocskát. Ennek a lényege, hogy ha a legendás szobor valamelyik irányba kimozdul, akkor egy rugós szerkezet azonnal visszarántja azt a hűtőrács mögé.

Természetesen az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az embléma visszahúzódásának fő célja nem a lopások megelőzése. A Rolls-Royce  ezzel a megoldással az emberi sérülések minimalizálására törekszik gázolás esetén. Egy ekkora szobor komoly sérülést okozhat akkor, ha elütnek valakit, így viszont valamivel több esélye van a gyalogosnak. A visszahúzódó szobor egyszerre több dolog miatt is hasznos.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal is :)