Line-X: egy bevonat, amitől a dinnye is kibírja az 50 méteres zuhanást

Line-X: egy bevonat, amitől a dinnye is kibírja az 50 méteres zuhanást

Maga az anyag először a polgári világban jelent meg, ahol az alapvegyületet – apró kémiai módosításokkal – igen sokoldalúan hasznosítják: készítenek belőle terepjárókba platóbélést, ipari padlót, tető- és falszigetelést, sőt úszómedence-bevonatot is.

A porlasztva, melegen felhordott Line-X bevonat tartósságát és ellenállóságát nem befolyásolja, ha alatta vizes, salétromos vagy éppen repedezett a fal: ha az új réteg megszilárdult (amihez egy perc sem kell), utána gyakorlatilag törhetetlenné és sérthetetlenné válik, akár az omló vakolatot is egyben tartja.

„Nem véletlen hogy a hadügy is felfigyelt rá. E téren az első nagyszabású alkalmazásnak a Pentagon belső burkolása számított: a 2001. szeptember 11-i támadás utáni felújítás során olyan bevonattal igyekeztek ellátni a falakat, amely megakadályozza, hogy a beton- és törmelékszilánkok repeszként viselkedve esetleg nagyobb emberveszteséget okozzanak, mint az épületbe csapódó repülő vagy rakéta.” – Forrás: Nol.hu

A Line-X egy nem mindennapi anyag, de mindez a következő videókból is kiderül. Az elsőben egy dinnyét vonnak be ezzel az anyaggal majd ledobják 50 méter magasról. Az eredmény egészen meggyőző. A második vidóban már több dologgal szemléltetnek. Tégla, fal, tojás, tányér… :)