Drótkötélen szállított tehenekkel és gótikus katedrálissal jön az „Európa a magasból” 5. évada

Drótkötélen szállított tehenekkel és gótikus katedrálissal jön az „Európa a magasból” 5. évada

Az öreg kontinenst madártávlatból bemutató sorozat június 25-től látható a National Geographic-on.

Mallorca ikonikus, gótikus katedrálisát, a világ legnagyobb vihargátját, a brit Shetland-szigeteken minden télen megtartott viking tűzfesztivált és a Dolomitok egyik csúcsán tartott koncertet is rendhagyó módon, madártávlatból mutatja meg az „Európa a magasból” legújabb, 5. évada. Az évad premiere június 25-án lesz.

Lenyűgöző természeti és kulturális értékeinek köszönhetően Európa a Föld egyik leglátványosabb kontinense. Ezt bizonyítja a korábbi évadokhoz hasonlóan a sorozat ötödik évada is, a földrész legszebb, legikonikusabb tájait rendhagyó módon, madártávlatból bemutatva. A hat epizód lenyűgöző felvételeken keresztül repíti el a nézőket a Földközi-tenger vidéke, a Benelux államok, Spanyolország szigetei, Skandinávia, az Alpok és Nagy-Britannia szigetei fölé.

A hatrészes sorozat első epizódja június 25-én este 22:00-kor látható, melyet minden héten, azonos időpontban egy új rész követ majd.

A Földközi-tenger vidéke

A lenyűgöző epizód a Földközi-tenger partvidékét mutatja be vadonatúj szemszögből, a levegőből. A repülő kamerák többek közt elszállnak az olasz strandok ikonikus napernyői felett, felkeresik romantikus őrhelyén Horvátország egyik legtávolibb világítótornyát, megmutatják, miként épülnek Spanyolország híres castelljei, azaz emberi gúlatornyai, és nyomon követik a máltai főváros varázslatos, karácsony előtti átalakulását.

Benelux államok

A National Geographic ezúttal a Benelux államok felett repülve készített felvételeket, lenyűgöző képsorokon megörökítve a régió építészeti, kulturális és természeti kincseit. A kalandozások során többek között az antwerpeni kikötőre és a világ legnagyobb vihargátjára is letekinthetünk, de egy gigantikus virágszőnyeg is megelevenedik alattunk. Sőt, egy rekordok könyvébe illő sárkány is légi útra indul a szemünk láttára.

Spanyolország szigetei

Spanyolország méltán híres szigeteit a tenger közelsége miatt keresik fel a legtöbben, most azonban madártávlatból szemléljük őket, és ezúttal sem okoznak csalódást! A Kanári-szigetek felett szállva az egyéb csodák mellett egy európai jelentőségű csillagászati obszervatórium és egy különleges, vulkáni környezetben létesült szőlőbirtok is feltűnik alattunk, Mallorca pedig Palma ikonikus gótikus katedrálisával és egy látványos nyári tűzfesztivállal vár.

Skandinávia

Repülő kamerák segítségével tartson velünk Észak-Európa néhány eldugott, máig érintetlen szegletébe! A különleges epizódban fény derül a Föld leghosszabb összefüggő lépcsősorának építési munkálataira, a magasból látszódik majd a svéd szigetvilág egy rendhagyó verseny idején, valamint a természet drámai kihívásai közepette a feröeri birkapásztorok munkájába is bepillantást enged a sorozat és egy mágikus fesztiválra is elrepíti a nézőket, melynek aligha akad párja a világon.

Alpok

Az epizód madártávlatból mutatja meg a nézőknek egy, a Dolomitok csúcsán rendezett koncertre, majd bemutatja, hogy az osztrák hegyek között miként köszöntik a tavaszt egy ősi tradíciót követve. Sőt, a légi felvételeken látszódni fog az is, hogy Svájcban hogyan szállítják a teheneket a drótkötélpályás felvonón.

Nagy-Britannia szigetei

Nagy-Britannia partjai előtt drámai szépségű szigetek sokasága sorakozik a La Manche-csatornától Skóciáig. A látványos epizódban a szelek szárnyán kutatják fel e tenger ostromolta földdarabokat, olyan földrajzi, építészeti és kulturális különlegességekre lepillantva, mint a Külső-Hebridák meghökkentő tengerparti repülőtere, Jersey világhírű virágünnepe, vagy épp a Shetland-szigeteken minden télen megtartott viking tűzfesztivál. De milyen az élet egy szigeten, melyen egyetlen autó sincs?