A múlt „legszexibb” trendje, ami 3000 nőt ölt meg

A múlt „legszexibb” trendje, ami 3000 nőt ölt meg

Vannak azok a divathullámok, mikor maga az ötlet teljesen felülkerekedik a kényelmesség szempontján, így létrejöhetnek a jövő (tehát a divathullám lecsengése utáni idők) számára teljesen röhejes ruhadarabok.

Ilyen például az 1800 évek közepére elterjedt nagy szoknyák és az alájuk vett ruhaabroncs kombinációja, a krinolin (nem a virsli szerű étel :D).

Vivienne Westwood (stílustanácsadó) így elmélkedik a viseletről:

Soha nem volt szexibb divat (az abroncsos szoknyánál). Mennyire nagyszerű, hogy hat lábnyi helyet foglalsz el, mikor belépsz egy szobába.

A hihetetlen a dologban, hogy a mai napig sem kopott ki a divatból az abroncs, hiszen alkalmakkor még mindig előszeretettel hordják a nők. Bár ma sem egyszerű a ki- és bebújás, régen, mikor az abroncs nem műanyagból, hanem csontból vagy acélból készült, ez egyenlő volt a lehetetlennel. A 19. században ráadásul nem volt eléggé komolyan véve a tűzvédelem, így aztán a ruhák a leggyúlékonyabb anyagokból készültek – ennek és a kibújás lehetetlenségének volt köszönhető, hogy 3000 nő halt meg csak 1850 és 1860 között.

Egyébként az 1860-as évek után váltotta le a klasszikus kör alakú krinolint a „turnűr”, ami csak a nők fenekénél emeli meg a ruhát, a fenék méretének látszólagos, mai szemmel teljesen nevetséges növelését okozva.

Íme néhány utólag színezett kép:

songs-1

songs-2

songs-3

songs-4

songs-5

songs-6

songs-7

songs-8

songs

1887_amerikai_viragcserep_kalap_polcos_turnur

Tetszett a cikk? Oszd meg a barátaiddal is :)