Nem engedték be haldokló édesapjához a szombathelyi kórházban, mert látogatási tilalom volt

Nem engedték be haldokló édesapjához a szombathelyi kórházban, mert látogatási tilalom volt

Sírva osztotta meg embertelen történetét egy olvasó a vaol.hu-val.

Az influenzajárvány-ügyi helyzet miatt számos kórházban rendeltek el az országban látogatási tilalmat, így január 18-án a szombathelyi Markusovszky kórházban is.

Egy asszony azután fordult az újsághoz, hogy édesapja több hete feküdt bent a krónikus belgyógyászati és ápolási osztályon, amikor január 21-én meghalt, anélkül, hogy elbúcsúzhattak volna tőle.

Mit gondolhatott édesapám, hogy három napig feléje sem néztünk, és egyedül kellett meghalnia?

– kérdezte sírva a szombathelyi olvasó.

A férfi állapota és a szükséges kezelések miatt nem adhatták már haza, hozzátartozói azonban amíg lehetett, naponta többször látogatták. Egészségi állapota folyamatosan romlott, kezelőorvosa és családtagjai is tisztában voltak azzal, hogy nem várható javulás, a legrosszabbakra is fel kellett készülniük.

A család ekkor fordult levélben prof. dr. Nagy Lajoshoz, a kórház főigazgatójához, és kérte, hogy a látogatási tilalom ellenére engedélyezze nekik az édesapa meglátogatását. A főigazgató a kérelmet január 20-án elutasította. Sem az elhunytnak, sem a hozzátartozóinak nem adatott meg az elbúcsúzás lehetősége.

Fotó: vaol.hu

Külön érdekesség a történetben, hogy a férfi halála után a kórház felhívta az elhunyt lányát, hogy menjen be az édesapja személyes dolgaiért. Oda, ahova előtte látogatóként nem léphetett be…