WOW

Emberi tevékenységből származó mérgező anyagokat találtak a Csendes-óceán legmélyebb pontjain

Egy nemzetközi kutatócsoport betiltott mérgező anyagokra bukkant a Csendes-óceán legmélyén élő élőlényekben.

A 10 km-nél is mélyebben tanyázó élőlényekben nagy mennyiségű, transzformátorokban és festékekben használt szerek nyomait találták meg. “Minden egyes mintában ott voltak a szennyező anyagok, függetlenül az élőlények fajától és a mélységtől, ahonnan származik” – nyilatkozta a Dr. Alan Jamieson, a kutatócsoport vezetője.

A legjobban az lepte meg a tudósokat, hogy az érintetlennek tűnő vadvizekben is nagy koncentrációban találták meg ezeket a szereket. A szennyezés oka valószínűleg a szemét és a mérgező haltetemek felhalmozódása a tengerfenéken: a korábban betiltott káros anyagok nem tudnak lebomlani a természetben, így komoly hatással vannak az élővilágra.

Az óceánok legmélyebb pontjairól is hoztak fel mintákat a tudósok szondái, mint az 11 033 méter mély Mariana-árokból, és az Új-Zélandi Kermadec-árok fenekéről. Megdöbbentő, hogy az elvégzett mérések alapján ezek a területek mérgezőbbnek bizonyultak, mint Kína legszennyezettebb vizei.

Szexelő dolgozókat videóztak le egy Tescóban

Rendesen egymásba gabalyodott egy angliai Tesco 19 éves lány és egy 35 éves férfi alkalmazottja, aktusukról videó készült, mely szempillantás alatt bejárta a közösségi médiát.
Kedvelj a Facebookon!
Már követem az oldalt