„Szar férj és szar apa voltam, mégis ittam” – Egy alkoholista elképesztő átalakulása

„Szar férj és szar apa voltam, mégis ittam” – Egy alkoholista elképesztő átalakulása

A Redditre felkerült két fotó, mindkettőn a Klamsykrawl nevű férfi látható, ugyanazon a helyen, ugyanabban a pózban, a két kép közötti eltérés mégis óriási.

A két fotó között ugyanis eltelt egy év: az első kép elkészülésének idején a srác masszívan ivott (állítólag minden este 12 üveg sört és egy fél üveg bort), ma már viszont egy csepp alkoholt sem fogyaszt.

A poszt apropója pedig, hogy beszámoljon róla, mennyi pozitív változást vett észre magán, mióta letette az italt. Például 24 kilóval könnyebb lett, és ezerszer boldogabban él, erősebbnek érzi magát, és elmondása szerint mentálisan is sokkal stabilabb, mint korábban, ráadásul már két hónap italmegvonás után teljesen eltűnt a magasvérnyomás-betegsége.

Klamsykrawl néhány jellemző gondolata, ami jó motiváció lehet mindenkinek, aki hasonló problémával küzd:

  • „Több mint egy éven át terveztem, hogy leállok. Minden nap szívás volt. Minden nap szar férj és szar apa voltam. Mégis ittam.”
  • „Kitűztem egy dátumot, és azt terveztem, hogy tartom magam hozzá. Senkinek sem szóltam róla. Eljött a nap, és nem ittam.”
  • „Az első hét nehéz volt. Inni akartam, nem tudtam aludni és utáltam a testem. Minden ivásomat azzal helyettesítettem, hogy bármit megettem, amit csak megkívántam – de legalább nem ittam.”
  • „Tudd, hogy bármikor változtathatsz.”
  • „Csak tedd meg az első lépést. Nem kell nagynak lennie, csak lépj!”