Fotó: Facebook/Tibi atya

Iszonyat kemény osztással tért vissza Tibi atya a Facebookra

Megoldódott a rejtély, kiderült, miért lőtték le az oldalt, és az, amit az olvasók kaptak Tibi atyától, azt nem teszik zsebre.

A nap kétséget kizáróan legfelkapottabb híre volt, hogy csütörtök reggelre eltűnt a lecsúszott fiktív pap, Tibi atya profilja a Facebookról, tokkal-vonóval, 1,3 millió követővel. Be is indult a találgatás, hogy mi történhetett vele, kora délutánra pedig már egyik összeesküvés-elmélet szökkent szárba a másik után.

Aztán egyszer csak Tibi atya visszatért a Facebookra. Kiderült, hogy nem sértő posztok vagy valamilyen aknamunka miatt vált elérhetetlenné az oldal, az egész teljesen szándékosan történt.

„Azért függesztettem fel saját kezűleg az oldalamat, mert ki akartam próbálni, milyen érzés honatyáink kommunikációs paneljait csattogtatni, miközben az egész média az általam generált hazugság miatt, valójában egy teljesen jelentéktelen üggyel foglalkozik.”

– olvasható a visszatérés kapcsán született blogbejegyzésben, melynek minden mondata kőkemény, és elgondolkodtató, hogy a sztereotípiákból és az alkoholizmusból trendi viccet csináló oldal osztotta ki az elmúlt időszak legnagyobbat ütő társadalomkritikáját.

„Az, hogy annyira hatékonyak, hogy jelenleg az a hír, hogy törölték az én piás, suttyó oldalamat, több közösségi interakcióval bír, mint az, hogy egy négymilliós mélyszegénységgel bíró országban Polt lánya félmilliós fizetésért dolgozik az MNB-nél (Polt feleségének), hogy egy hónapig pótlóbuszok helyettesítik a napi negyedmillió utast szállító 4-6 villamost, hogy újabb úszóedzőt rúgtak ki pedofil-botrány miatt, hogy jelenleg hol tart a Sukoró-ügy vagy úgy en bloc bármi, ami ezzel ellentétben valóban közérdekű. Manapság ugyanis leginkább ezen, futballeredményeken és halálos tragédiák közvéleményre nem tartozó bulvárrészletein van kattintás. Kattintsatok már fontos, de nehezebben fogyasztható dolgokra is, basszátok meg!”

– olvasható a posztban, melyet érdemes végigpörgetned.

Olvasd el a cikkem, hogy miért tűntem el.Dicsértessék!

Közzétette: Tibi atya – 2017. június 15., csütörtök

Fotó: Facebook/Tibi atya