Az M1-es autópálya (fotó: Wikipedia.org)

Szemét húzással verte át a magyar nőt az autómentő

40 ezer forintnyi eurót akart legombolni a balesetet szenvedett nőtől az autómentő olyan kárért, ami be sem következett.

Egy olvasójuk, Andrea kereste meg a Vezess.hu-t, hogy megossza, mi történt a minap az édesanyjával, aki Ausztriából jött éppen hazafelé az M1-es autópályán.

A nő előtt haladó defektet kapott, a leszakadt gumi pedig a nő kocsijának csapódott. A kamionos és Andrea édesanyja is megállt, hogy megnézzék, történt-e káreset.

A levél szerint perceken belül a semmiből ott termett egy sárga, Service Car feliratú tréler, és felajánlotta a segítségét. A nő megkérte, hogy nézze meg a kocsit, hogy tovább tud-e menni, míg elintézi a papírozást a kamionossal, aki az első pillanatban, korrektül elismerte a felelősségét.

Az autómentős egyszer csak szólt a nőnek, hogy defektes az egyik kerék, és lehet, hogy a futómű is megsérült, el kell vinni a kocsit, ami 150 euróba, mintegy 40 ezer forintba fog kerülni. Az összeg miatt ne aggódjon, majd megtéríti a biztosító – tette hozzá.

A kamionos azonban erősködött, hogy nem volt defektes a baleset után a kocsi, így ezt nem akarja ráírni a betétlapra. Ekkorra viszont már gyorsan fel is tették a kocsit a trélerre, hogy vinnék. A kamionsofőr és egy időközben befutott másik autómentő unszolására Andrea édesanyja levetette a kocsit.

Felfújták a kereket, és kiderült, hogy semmi baja, a Vezess.hu által közölt levél szerint az autómentős egyszerűen leengedte azt, míg nem figyelt senki. Ha nem nézik meg, akkor keresett volna 150 eurót azzal a problémával, amit ő csinált.

Az M1-es autópálya (fotó: Wikipedia.org)