Balaton

Iszonyatosan megdrágult a Balaton – mutatjuk az árakat

Több helyütt 30 százalékkal srófolták fel a belépő árát a fizetős strandok a magyar tengernél, van, ahol közel 4000 forintot kell leszurkolnia egy családnak a bejutáshoz.

A balatoni matekot az Azénpénzem.hu végezte el. Eszerint idén alig akad a balatoni fizetős strandok között olyan, amelyik nem emelte a főszezonra a belépők árait, több helyen 30 százalékos emelést is láttak a portál munkatársai.

A tónál a legdrágább strand a balatonfüredi Esterházy strand, itt

1150 forint egy felnőtt belépő, ami 50 forintos emelés a tavalyi árhoz képest. A többszöri belépésre jogosító jegy 1300-ról 1400-ra kúszott fel.

A cikk kitért rá, hogy Balatonfüred két év alatt 15, illetve 19 százalékot drágított, nincs sem diák, sem nyugdíjas kedvezmény, a gyerekjegyet 14 éven aluliak vehetik 700 forintért (egyszeri belépés) vagy 850 forintért (többszöri belépés).

A családi jegy 3700 forintba kerül, ami triplája például a révfülöpi családi strandbelépőnek, ami csak 1200 forint.

A második legdrágább strand a Balcsinál a siófoki Nagystrand, itt hétköznap 1000, hétvégén 1300 forint a beugró. A hétvégi jegy tekintetében itt 30 százalékos drágulást lehet megfigyelni.

33 százalékot emelt belépőárán a balatonlellei Napfény strand, a korábbi 600 forint helyett idén már 800 forintért lehet oda bemenni.

És hogy hol a legolcsóbb a pancsolás? A cikk szerint Fövenyesen, Balatonudvariban és Révfülöpön a legolcsóbb a felnőtt belépő (500 forint, illetve 450/550 forint a belépések számától függően), aminek közel háromszorosa a legdrágább strandbelépő.

A portál egy részletes táblázatot is készített a strandbelépőkről, érdemes átböngészned, ha a magyar tenger felé veszed az irányt!

Nem csak a strand lett drágább

Az Azénpénzem egy másik cikkében azt taglalja, hogy a vendéglátóegységek is rendesen felsrófolták az árakat, van, ahol 50 százalékkal lett drágább a kínált portéka. Mint írták,

van olyan hely, ahol 600 forintért megy egy mezei lángos, egy másik helyen 480 forintért csapolnak neked egy sima Sopronit, de a palacsinta is jóval drágább, mint tavaly, tavalyelőtt.

Balaton