Részlet az ATV videójából

Agyrém: sehol sem ehetsz balatoni halat a Balatonnál

Ha azt hiszed, hogy a magyar tengerből van az a ponty, süllő, keszeg, amit eléd tesznek a büfében, akkor nagyon tévedsz: egy szabályozás miatt ugyanis a Balatonból nem kerülhet eléd hal a Balatonnál.

Tombol a nyaralási szezon, a Balaton partját is ismét kezdik megszeretni a magyarok, még ha igen komolyan emelkedtek az árak, akkor is. Az ATV riportjából azonban kiderült: ha valamelyik parti büfé, étterem balatoni halat kínál neked, az vagy hazudik, vagy pedig szabálytalanul szerzi be a pontyot, keszeget.

A Balatonból csak a horgászok foghatnak halat, ők azonban nem adhatják el. Amit árulnak a vendéglátóegységben, azok tógazdasági pontyok, harcsák, kárászok és keszegek, amelyek nyomába sem érnek a balatoni halnak. A legtöbb büfében azonban román és kazah halakat készítenek a strandolóknak.

A szabályozással a riport szerint azt akarják elkerülni, hogy durván lehalásszák a Balatont, hogy a horgászoknak is örömük legyen a tóban, cserébe azonban a büfékbe nem jut a tó gyümölcséből.

A végére hagytuk a hekket. Te is szereted, mert nincs szálka benne, igaz? Ha azt hiszed, hogy a Balatonban ficánkol, nem is tévedhetnél nagyobbat. A hekk Argentinából jön, leginkább fej nélkül, fagyasztva, és olyan rusnya, hogy ihaj:

Egy ínycsiklandó hekk

Részlet az ATV videójából