Agyoncsapta az áram a debreceni kisgólyákat

Agyoncsapta az áram a debreceni kisgólyákat

Három kisgólyát ért halálos áramütés Debrecenben, a Hortobágyi Madárkórházat működtető alapítvány feljelenti az E.ON-t.

A három gólyát kedd este csapta meg az áram, a picik 10 méter magasan lógtak a vezetékeken, és még legalább kettő életben volt, mikor 19 óra körül elkezdtek befutni a bejelentések a Hortobágyi Madárkórházhoz.

A madárkórház és a bejelentők is jelezték az esetet az E.ON-nak, többször is, de Déri János, a Hortobágyi Madárkórház igazgatója szerint az energiaszolgáltató nem kapcsolta le az áramot. A Dehír cikke szerint az E.ON munkatársa elmondta, nem érnek rá kimenni és elzárni az áramot, így a tűzoltók nem tudtak felmenni a gólyákért.

A helyszínre este 10-kor érkezett egy kosaras autó, amivel már csak fokozottan védett gólyák élettelen testét tudták ledobálni a vezetékekről.

Az eset miatt a Hortobágyi Madárkórházat működtető Madárkórház feljelentést tesz az E.ON ellen természetkárosításért, valamint az időben meg nem valósult segítségnyújtás miatt állatkínzásért.

Az E.ON sajtószóvivője az eset kapcsán azt közölte, sajnálják, sajnos néha történnek ilyen esetek, bár küzdenek azért, hogy minél kevesebb, a mostanihoz hasonló baj. Hozzátette, azért nem jöttek a kollégák, mert egy olyan meghibásodás történt, ami leterhelte a kapacitásaikat, és ami veszélyeztette a debreceniek áramellátását.