Ingyen függetleníti ősztől a mobilokat a Vodafone, Telekom és Telenor

Ingyen függetleníti ősztől a mobilokat a Vodafone, Telekom és Telenor

Ez év október 24-e után a határozott idejű szerződések lejártát követően kötelesek lesznek a mobilszolgáltatók ingyen feloldani a csomagban adott mobilkészülékek kártyafüggését.

Az új előírások valójában nem okoznak gondot, mivel függetlenítést most is végeznek – közölték a Telenornál. Mindössze annyi változik, hogy nem kérnek majd pénzt a szolgáltatásért – írta az MTI a Magyar Nemzet hétfői cikkére hivatkozva.

A Vodafone arról tájékoztatta a lapot, hogy a készülék hálózati függetlenítését az ügyfeleknek kell elvégezniük most is és a jövőben is. A társaság kérésre az ügyfél címére postai úton juttatja el a hálózati zár feloldásához szükséges kódot. A Telekom a részletekről később ad felvilágosítást, de azt ígérték, a jogszabályi előírásoknak meg fognak felelni.

A függetlenítés ára jelenleg a hűségidő lejárta, azaz a készülék megvásárlása után is eltérő a különböző szolgáltatóknál. A Telekom 15 ezer forintot kér a feloldásért, a Telenornál fele ennyit kell fizetni. A Vodafone-nál számításba veszik, hogy a szerződés mikor köttetett, így egy éven belül húszezer, a szerződés második évében tízezer, ezt követően 2500 forint a tarifa.

Akinek tehát nem sürgős, érdemes kivárnia az új jogszabály hatálybalépéséig hátralévő bő két hónapot.