Végre telefonnal is lehet vonatjegyet venni a MÁV-nál

Végre telefonnal is lehet vonatjegyet venni a MÁV-nál

Régóta várt funkcióval bővült a népszerű Vonatinfó mobil-app: már végre közvetlenül az alkalmazásból is lehet jegyet váltani a MÁV-START és a GYSEV járataira.

Az online jegyvásárlás eddig csak számítógépről, a mav-start.hu oldalon keresztül működött, ahol regisztrálást követően lehetett jegyet venni, majd a PDF-et átbénázva a mobiltelefonra tudta az utas felmutatni a jegykezelőnek a QR-kódot.

Ezt a nyakatekert folyamatot orvosolja a most frissült Vonatinfó app, amelyben immár közvetlenül lehet megváltani a belföldi, egy útra szóló menetjegyet és a hozzá kapcsolódó felárakat, pót– és helyjegyeket, valamint a kerékpár– és kutyajegyet (élőállat jegyet).

Azon kívül, hogy nem kell a pénztárnál sorbanállni, papírfecniket őrizni, a vonatinfós jegyvásárlás további előnye, hogy 10 százalékkal olcsóbb, mint a hagyományos, sőt, a @ jellel jelölt vonatokra rögtön 20 százalékos árengedményt adnak.

A Vonatinfón vásárolt vonatjegyek felhasználási feltételei megegyeznek az e-vonatjegyével: személyhez kötöttek, nem ruházhatók át másra, és legkésőbb az érvényesség kezdete előtti 1 órán belül válthatók vissza az alkalmazáson keresztül. A visszaváltott vagy lejárt érvényességű jegy már nem használható utazásra. Bérletet azonban nem lehet vásárolni a Vonatinfó applikációval.