Részlet az Index videójából

Nem volt elég hely a vonaton, kutyás rendőrökkel szedette le a MÁV az utasokat szerelvényről – videó

Hatalmas tömeg próbált hazajutni szombat este Villányból, ahol most hétvégén borfesztivál zajlik. A MÁV nyilván nem számolt ezzel (váratlanul érte őket, mint a decemberi havazás), a végeredmény pedig az lett, hogy a vasutasok kutyás rendőröket hívtak a tumultus megoldására.

Az Index szerint a MÁV előzetesen azt hazudta, hogy felkészültek a várható forgalomnövekedésre. Ehhez képest a Villány-Pécs szerelvény három piros kocsiból állt, amire nem fértek fel az emberek. Azért akart mindenki elmenni az este 10-es vonattal, mert a normál menetrend szerint ez volt az utolsó lehetőségük haza/Pécsre jutniuk.

Az Indexnek videót küldő olvasó szerint a MÁV dolgozói kutyás rendőröket hívtak, hogy azokkal szedessék le az embereket a lépcsőről:

A fesztivál miatt éjfél után is indult még egy vonat, erről viszont sokan nem tudtak. A fenti helyzetet egyébként úgy oldották meg, hogy megfogtak egy, az állomáson tétlenül várakozó piros vonatot, és beállították a hármas szerelvénybe, így végül az el tudott indulni.

A lap megkereste a MÁV-ot, hogy miként fordulhatott mindez elő, a válasszal egyelőre késlekednek.

Részlet az Index videójából