Fotó: Facebook / Országos Mentőszolgálat

Lefulladt tanulóvezető miatt nem tudott haladni a mentő, megtapsolták a mentő sofőrjének reakcióját

Különös, de végül jóra fordult kedves esetről számolt be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

„Úgysem találod ki, mit tett a mentősofőr, aki előtt lefulladt egy tanuló vezető” – kezdi a legcizelláltabb bulvárújságírást megszégyenítő sztorizást a mentősök közösségi oldala, hogy aztán egészen szívmelengető történet kerekedjék ki:

Nem ritka, hogy komoly fejtörést okoznak az autósok a mentőknek egy-egy közlekedési helyzetben. Eszméletlen férfihez riasztották Budapest egyik mentőtiszti kocsiját a minap. A szirénázó autó előtt ezúttal egy véletlen lefulladt, friss jogosítványos tanuló vezető zárta el az utat. Bajtársaink megálltak, hisz kikerülni lehetetlen volt a kereszteződés közepén álló, T betűs járművet. A tanuló többszöri próbálkozásra sem tudott elindulni, amikor a mentő vezetője különös módon oldotta meg a helyzetet. Kezébe vette a mikrofont és azon keresztül segített. – Tedd egyesbe és lassan engedd fel a kuplungot! Kis gázt! – instruálta a tanulót bajtársunk! A „gyorstalpaló” kurzus jól sikerült, az autó immáron elsőre elindult. Félre állt, a mentő pedig tovább haladt, szinte nem is látta ahogy a hálás tanuló, két kezét összetéve köszönte meg a segítséget. A helyszín melletti buszmegállóban hangos taps jutalmazta a türelmes mentőst, aki jó helyzetfelismerésével értékes másodperceket nyert.

Hát így. Köszönet a profizmusért, és persze köszönet mindenkinek, aki ügyesen, gyorsan elengedi a mentősöket az utakon, például így.

Fotó: Facebook / Országos Mentőszolgálat