Fotó: MTI

Rendőrség: megszűnt a nyomozás az „etikus hekker” ügyében

Megszüntette az eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az „etikus hekker” ügyében, mert – a BKK jegyértékesítési rendszerét érintő – cselekmény nem veszélyes a társadalomra – közölte az ORFK.

Az illetékes Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség kedden azt közölte az MTI-vel, hogy ugyan a nyomozás még folyik, de már nem gyanúsítottja az ügynek az „etikus hekkerként” ismertté vált kisvárdai fiatalember.

A főügyészség ugyancsak megállapította, hogy a cselekmény – azaz, hogy a gyanúsított a sértett jegyértékesítési rendszerében jogosulatlanul adatot változtatott meg –

nem veszélyes a társadalomra, és így nem valósít meg bűncselekményt

– közölte korábban Szilágyi László a megyei főügyészség szóvivője.

A T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen azt követően, hogy egy fiatalember rést talált a BKK a T-Systems által fejlesztett Online jegyértékesítési rendszerén és 50 forintért vásárolt magának havi bérletet.

Utóbbit soha nem használta és a rendszerhibára felhívta a BKK figyelmét. Meggyanúsítása ellen számos szervezet tiltakozott, sőt a fővárosban még demonstrációt is tartottak a BKK központi épülete előtt az „etikus hekker” feljelentése és meggyanúsítása miatt.

Fotó: MTI