Megnézed ezt a gusztustalan kísérletet, és soha többé nem nyúlsz kézmosás nélkül kajához

Megnézed ezt a gusztustalan kísérletet, és soha többé nem nyúlsz kézmosás nélkül kajához

Ütős kísérletet folyttott le egy észak-karolinai pedagógus. Úgy mutatta meg a diákoknak a bacikat, hogy soha az életben nem felejtik el.

Donna Gill Allen Fayetteville-ben tanít egészségtant a gimiben. A Bored Panda szerint a pedagógus kitalált egy gusztustalan, ugyanakkor iszonyatosan szemléletes kíséletet, mellyel azt akarta megmutatni a diákoknak, hogy miért is kell mindig alaposan kezet mosni.

Donna fogott három szelet kenyeret. Az elsőt kesztyűs kézzel beletette egy hermetikusan záródó zacskóba. A másikat már kesztyű nélkül, kézmosás után helyezte tasakba, míg a harmadik kenyeret körbeadatta a diákokkal, és miután mindenki gondosan összetapogatta, csak azután zacskózta el.

Csupán néhány nap várakozásra volt szükség, hogy beérjen a kísérlet gyümölcse. Az alábbi fotón bal oldalt a kesztyűsen, középen a kézmosás után, míg jobb oldalt az összetaperolt kenyeret látod:

Fotó: boredpanda.com

Míg az első két kenyéren lényegében nem látni semmilyen változást, a harmadik teljesen bepenészesedett. Mindez pedig attól a kosz– és bacipalettától, ami a diákok kezéről került rá.