Fotó: Facebook/Vogel Ski Center

Szlovéniában is bedurrant a szeptemberi tél – fotók

29 éve nem esett annyi hó szeptemberben Szlovéniában, mint amennyi most érkezett az országba. Volt, ahol fél nap alatt félméternyi téli csapadék hullott.

A Síelők cikke szerint utoljára 1988-ban fordult elő, hogy ilyen sok hó hullott szeptemberben Szlovéniában, a Júliai-Alpok mérőállomásain. Idén, szeptember 19-én 1200 méter felett havazott, 2500 méter felett pedig 12 óra alatt fél méter hó hullott.

Fotó: Facebook/Vogel Ski Center

Fotó: Facebook/Vogel Ski Center

A legtöbb hó a szlovén-olasz-osztrák háromszögbe, valamint Salzburg tartomány legmagasabb régióiba érkezett. A síterepek közül sok helyen havazott, a Rogla és a Vogel is kifehérlett.

Fotó: Facebook/Vogel Ski Center

A Júliai-Alpok mérőállomásán, a 2514 méteren található Kredaricán hétfő reggel 8 és este 8 óra között 50 centiméter hullott, ezzel már nyolcvan centiméter vastagra hízott a hóréteg.

A cikk szerint Kaninban is tekintélyes mennyiségű, 40-50 centi hó hullott hétfőn, de a szomszédos olasz oldal is bőven kapott a csapadékból.

Ausztriában is rendesen tél van már, szerda estig helyenként 60-90 friss havat vártak a szakemberek. A sógoroknál lévő hóhelyzetet ebben a cikkben mutattuk meg:

Fotó: Facebook/Vogel Ski Center