Kiábrándítóan ergya idő lesz hétvégén – erre készülj

Kiábrándítóan ergya idő lesz hétvégén – erre készülj

Nem pihenhet az esernyő az előtted álló napokban sem, és a kabát is kell: továbbra is hideg, esős, szeles arcát mutatja a korán érkezett ősz.

Az Időkép szerint egy magassági hidegörvényt kell szidni a mostani időjárásért, mely miatt a hétvégén is többfelé lesz borongós, csapadékos az idő.

Pénteken sokfelé felszakadozik a felhőzet, de az ég így is erősen gomolyfelhős lesz. Csapadékra azonban számítanod kell, főként a keleti és középső országrészben várható gyenge eső, záporok. Több helyen megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban 7-12, délután 15-19 fok közötti értékeket mutat majd a hőmérő.

Szombaton újra a borúé lesz a főszerep. Az előrejelzés szerint a

legtöbb csapadék az ország északi és középső részén hullhat, itt lokálisan akár 20 millimétert meghaladó mennyiség is leeshet.

Hosszabb-rövidebb napos időszakokra a nyugaton, délnyugaton élők számíthatnak, az északnyugati szelet főként a Dunántúlon és a középső országrészben kísérhetik erős lökések. Fázni fogsz: napközben 11-19 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, délnyugaton lesz melegebb az idő.

Sajnos a vasárnap sem hoz nagy változást. Jelen állás szerint északon és az Alföld középső területein kell továbbra esőre, záporokra készülni, máshol erősen felhős, borongós idő lesz a jellemző. A szél jelentősen veszít erejéből, gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 12-18 fok között valószínű.

Ez a morcos idő a hétfőt is uralja majd. Az Időkép szerint a jövő hét első napján az ország nyugati felén fordulhat elő további csapadék.