Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Aggódó kutyájával együtt vitték kórházba a mentők a budapesti férfit – fotók

Nem tágított kétlábú barátja mellől a kutya, így őt is bevitték a kórházba az Országos Mentőszolgálat munkatársai.

Szívmelengető sztorit osztott meg a Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Eszerint összeesett férfihez riasztották az egyik Csillaghegyi mentőegységet a hét elején. A padra fektetett férfihez járókelők hívtak segítséget, akik már a bejelentéskor jelezték, hogy egy pánikban levő, vadul ugató nagytestű kutya is van a beteggel.

„A valóban zaklatott négylábú azonban olyannyira megörült a segítségül érkező piros ruhás jótevőknek, hogy az ugatást abbahagyva, szinte örömmel szaladt a mentősök elé és vezette a gazdihoz őket. Bajtársaink akadály nélkül megkezdhették a beteg vizsgálatát és ellátását, amit igaz barátja rendkívüli türelemmel várt végig a mentő előtt ülve. Ám a férfi helyszíni vizsgálata kórházi ellátást indokolt, így azonnal indulni kellett.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

„A mentőknél azt tanultam, hogy soha senkit nem hagyunk magára” – mondta a mentőápoló, aki rendkívüli lépésre szánta el magát. Kutyával együtt szállította kórházba az idős beteget. A kutyus láthatóan rutinos utazó volt, hisz a kórházba vezető úton nyugodtan fekve viselte a számára sem épp hétköznapi eseményeket. A beteg átadása után, a mentésirányítás engedélyével menhelyre vitték a mentők a három év körüli blökit, aki láthatóan felfogta a körülötte zajló szervezkedést.

A példás emberséget Néró is meghálálta, hisz a menhelyre menet szorosan bajtársunk lábához bújva, hálás szemekkel nyalogatta a mentőápoló kezét. A bajba jutott állat, azóta türelmesen várja az idős gazdit, aki (a gyors mentőellátásnak köszönhetően) hamarosan elhagyhatja a kórházat és ismét megölelheti egyetlen, négylábú barátját.”

– zárul a poszt.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat