Képünk illusztráció

Megkínozta az orvos a 15 hónapos kisfiút Szombathelyen

Brutálisan bánt édesanyja elmondása szerint kisfiával a szombathelyi Markusovszky kórházban egy orvos, a kicsi azóta is retteg tőlük.

Az anyuka, Szilvia a Kórházi Sztorikkal osztotta meg azt, ami velük megesett. Mint elmondta, október 9-én voltak a Markusovszky kórház gyereksebészeti rendelőjében kontrollvizsgálaton. A kisfiúnak enyhe hypospadiasisa van, ami azt jelenti, hogy a külső húgycsőnyílás nem a hímvessző végén található.

Szilvia állítása szerint az orvos kesztyű nélkül nyúlt hozzá a kicsihez. Ezután azt mondta, hogy a fityma kicsit le van tapadva.

„És ezzel a lendülettel fogta, és kézzel lerántotta neki. A kisfiam egyből sikítani kezdett, de az orvos csak annyit mondott hogy ez csak egy picit fáj neki nem kell vele foglalkozni.”

– áll a bejegyzésben.

Szilvia ezután elvitte a kicsit hamburgerezni, hátha jobb kedvre derül. A gyermek azonban egyre rosszabbul volt, mire hazaértek, üvöltött a fájdalomtól. Sikerült elaltatniuk, ébredés után, pelenkacserénél azonban látták, hogy a fitymája háromszorosára dagadt.

„Mondanom sem kell, hogy milyen érzés a szülőknek látni, ahogy a kisgyerekük össze van görnyedve az ágyon, és sikít a fájdalomtól. Azonnal rohantunk az ügyeletre, ahol már azonnal tudták, mi a baj, mivel ennél az orvosnál nem ez az első eset sajnos. Fitymatúltengése lett és szó szerint vissza kellett nyomniuk a makkját hogy megmentsék a műtéttől.”

– írta Szilvia.

Az ügyeleten elmondták, vélhetően koszos volt az orvos keze, ettől gyulladt be a gyermek fitymája, mely tiszta genny és seb volt a makkja alatt, embertelen fájdalmat okozva neki.

Miután ellátták a kicsit, az ügyeleten megmutatták, hogy kb. 1 cm-es vastag sávban volt letapadva a bőre, ami most hegesedik. Az ügyeletes orvos elmondása szerint azt, amit a korábbi orvos tett vele, két éves koráig nem is szabadott volna megcsinálni, és akkor is csak az erre megszabott szondával szabad.

Az anyuka panaszt tett az orvos ellen, de egyelőre nem kapott erre választ.

Képünk illusztráció