447 ezer forint havi nettót akarnak keresni a fiatalok

447 ezer forint havi nettót akarnak keresni a fiatalok

A Medián országos felmérése többek között arra volt kíváncsi, mennyiért gályáznának szívesen a mostani 14-25 évesek. A kutatásból az is kiderült, hogy rengetegen gondolkoznak külföldi munkavállalásban.

A „Z” generáció tagjait faggató felmérés eredményeit a British Telecommunications ismertette. A 444.hu összegzéséből kiderül, a fiatalokat arról kérdezték, hogy milyennek látják a saját jövőjüket és a hazai társadalmi, gazdasági folyamatok alakulását a következő 10 évben. A felmérésből kiderült, hogy rengetegen terveznek külföldi munkavállalást.

A felmérés arra is fényt derített, hogy mik a fizetési igényeik a mostani pályakezdő, vagy hamarosan pályakezdővé váló fiataloknak.

A nők a 369 ezer forintos nettó fizetést kifejezetten jónak gondolják, a férfiaknál ez 471 ezer forint. A fiatalabbak nettó 447 ezer forintot szeretnének havonta a bankkártyájukra, az idősebbek már a 399 ezer forintos bérrel is elégedettek lennének.

Kiderült az is, hogy a nők nem csak az alacsonyabb bért, de a több kötöttséggel járó munkakört is elfogadnák.

„A fizetés jelentősége kiemelkedő: a válaszok 80 százalékában szerepelt, és minden 4. válaszadó szerint ez a legfontosabb. Ezt a biztos munkahely és a munkahely hangulata követi. A nők döntésében nagyobb a súlya a biztonságnak, a munkakörülményeknek, a munkahely hangulatának és családbarátságának, míg a férfiak szemében viszonylag nagyobb szerepe van a fizetésnek, az előmeneteli lehetőségeknek, a modern irodai környezetnek, a cég hírnevének.”

– idézte a cikk Beck Lászlót, a Medián kutatási igazgatóját a felmérés kapcsán.